amir's FotoPage

By: amir omar

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]
Monday, 25-Jul-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
tak sabar menunggu hari rabu...

 
sebagai penggemar rancangan CSI, normal la.apa guna tgk cerita kalau tak tgk ending? hehehe, apa yg berlaku rabu ini? 2 hour CSI: Vegas Season Finale Directed by Quentin T.

i really wanna know...(who... are you?..)


Sunday, 24-Jul-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
berhenti merokok episode II - attack of the smoke

 
aku meneruskan kegiatan berhenti merokok pada hari ini.

tension betul la, game PS2 metal gear solid aku tuh, asik dvd takleh baca je. macam ni camana nak habis main. dah syok2 masuk level 2 ada tanda "?" plak kat sudut kiri tv aku tuh. tapi game starwars lego dah habis dah. nak main GT4 sampai habis kang sayang plak, nanti dah tak thrill lagi.baik aku main slow2. lagipun harta aku, suka hati aku la nak main mcmana pun...hehehhe

sedap sebenarrnye berhenti merokok setakat ni. kepada mereka yg mmg berazam tapi nak cuba2 berhenti, sila dengar nasihat ini semudah 1-2-3

1- tanya pada diri anda, kenapa berhenti???
jawapan= saya berhenti merokok kerana minggu lepas saya batuk kuat, makan ubat pun tak nak sembuh, makan nasik pun tak de selera dan yang paling rezat anda batuk dan ada darah pada kahak anda. bagus kan? kahak anda sepatutnya berwarna kuning dan berlendir tetapi darah adalah teerdiri dari unsur hemoglobin, plasma dan platlet. sel darah merah manusia mengangkut oksigen dan nutrien lain ke seluruh badan dari sumber2 seperti peparu dan hati dan perut dan macam2.

2- tanya pada rokok, apa yg best kau ni????
rokok= sejenis fatamorgana ciptaan homosapien, blendasi kepelbagaian unsur organik dan formasautik, kulit pokok dan juga sedikit sepan. fungsi rokok= bergantung kepada peringkat umur. untuk umur 12-16 tahun, rokok ialah agen trransformasi stereotype di serata tanahair. transfomasi ini ada kebaikan bagi perasaan ingin tahu, melayan kehendak perkataan COOL, SEMPOI dan ADA KELAS, memastikan anda mampu sip dalam2 dan bermain dengan asap rokok seperti membuat bulat dan kapal dan mencetus nilai2 ego seseorang. pada peringkat umur 17-56 tahun, faktor ketagihan berperingkat. 2kotak besar sehari? apa itu mustahil.

3- tanya pada diri sendiri. adakah apa yg saya buat selama ini, membuatkan kehidupan saya semakin baik?


Saturday, 23-Jul-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Berhenti Merokok dan selamanya????

 
jika hari ini berakhir, maka secara rasminya saya telah berhenti merokok selama 8 hari.

kawan opis aku ada bgtau aku dalam bulan lepas, dia cakap biasanya org yg berhenti merokok ni, sebab dia berhenti ialah sebab kesihatan. dia cakap macam tu sebab dia pun begitu. perkara yg sama juga berlaku pada housemate aku skarang, mat kandos. peerkara yg sama juga berlaku pada aku.

aku batuk kong-kong di opis pada hari selasa, so aku mkn strepsil 3 bijik direct. balik rumah aku arsa pening2 dan sejuk badan, aku selimut tebal2 tapi tak berpeluh. danger, ini mungkin denggi fever??? ni bukan main2 ni, walaupun aku pernah kena denggi 3tahun dulu tapi ulangan tayang tidak impossible. aku berelubung dalam lapisan tebal comforter pula... malam yang sungguh panjang aku alami. mat kandos ada kat seremban plok tuh, adus lagi seksa siapa nak belikan aku dinner nih...

lalas aku mandi dalam lebih kurang pukul 8mlm dengan harapan agar segar skit badan aku. aku pakai hensem2 dan turun kedai beli apa2 yg patut. aku beli mcm2 seperti sardin, roti dan oreo dan air. batuk berterusan tidak keruan.

secara rasminya, last sekali aku beli rokok ialah di summit, hari khamis 14 Julai 2005. aku beli marlboro 14 di kedai india atas sekali level GSC kegemaran aku. last sekali aku batuk secara ganas masa aku balik dari mkn kentaki hari ahad petang di taipan. ada sedikit darah dalam kahak aku. lebih menambah azam aku untuk berhenti terus merokok.

kadang2 masih lagi rasa nak merokok. tapi semangat untuk bxerhenti 51/49 .memandangkan aku dah 8 hari berhenti, jadi memang rugi gile kalau aku sambung merokok. aku tak pernah tak hisap rokok selama ini, puasa tak kira daaa... kalaulah betul2 aku berjaya terus berhenti hisap rokok mcm ni, ini bermakna aku telah berhenti setelah 10 tahun lamanya menjadikan paru2 aku begitu terdedah kepada bahaya.

jangan hangat2 taik ayam dah le. but it's looking good!


Monday, 27-Jun-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
meeting dan makan durian lagi

 
 
memang sedap meeting harini. klian aku KBSM tak byk songel dan buat nyekit kerana memang dah 99%siap tunggu nak masuk furniture je ning. jadi, hanyalah masalah penghantaran pc dan perabot je yg tinggal dan itu adalah masalah kontraktor. secara kasarnya upacara handing over pleh KSU akan berlangsung pada pertengahan july.

sedapnye ada kat rumah sendiri dapat menonton bola dan csi. ooo mlm ni ada tenis wimbledon. afundi terkini pula mawi masih diatas sekali, tapi aku nak felix menang dan aidil terkeluar mgu ni. lepas tu reza,
kefli, amelia, ekin dan akma.

mmg sedap ada kat rumah. aku nak tdo. tapi gaji xmasuk lagi.


Thursday, 23-Jun-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
mendengar lagu

kecil tp bertenaga dalam DiabloII
gegaran rock malaya dan bangsa asing
saj je main test2 imoticon...

projek baling dah siap dah 16 Jun baruni tarikh siap kerja kontraktor. tgh nak handing over kat PBSDbaling. ahad ni nak kena g baling plak inspection furniture/fittings/final bulding inspection b4 handing over probably July nanti. kalau korang sume terasa nak main skateboard, wall climbing, futsal dan pelbagai permainan padang lain silalah datang ke Kompleks Rakan Muda Daerah Baling ni. Kalau perjalanan naik kereta dari Alor Setar dalam 1jam setengah je. kat sana ada hostel 60 boys/girls so korang bawak towel dan berus gigi sendiri je, semua yg lain dah siap- turnkey project. raket, bola tenis semua dah ada, korang pegi je bawak ic utk pndaftaran. FOC harta awam. apa? bowling lane? nak main boling pegi sg petani la, lgpun org baling tak suka boling ni, diorang suka main guli.

sedih pun ada gak sebab seronok sebenarnye memikirkan pengalaman dekat 3 tahun bertungkus lumus menguruskan bermula dari proposal masa tahun 2003 lagi, sekarang dah siap la plak... walaubgmanapun, enjoylah korang kat kompleks baru ni, harga dia lebe kurang RM20.4m campur sekali ngan VO. selamat bersukan....jgn nak rembat plak bola ping-pong.

selesai kerlije kat opis aku pun balik rumah. skarang tgh dgr lagu My Chemical Romance. satu album aku dload pakai bitComet. besk gak lagu dia pasal diorg ni suka pakai note# masa chorus. solo pun menarik. lain la skit drpd band2 budak2 baru nak nak yg lain, walaupun vocal mcm punk skit2.


[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net